Ingelijste antieke foto met Walcherse schoolklas - Eind 19e eeuw

Prijs : € 30,-

Ingelijste antieke foto met Walcherse schoolklas - Eind 19e eeuw Afmeting inclusief lijst: 29 x 22,9 cm Afmeting foto: 16,7 x 11,4 cm Kwaliteit: Foto nette staat, lijst heeft wat beschadigingen

Beoordeling:
Neem contact op over dit product
X

Neem contact op over dit product

Ansichtkaarten

Een ansichtkaart (ook ansicht of prentbriefkaart) is een kaart met op de voorzijde een afbeelding. In de eerste tijd, eind negentiende eeuw, noemde men het ook aanzichtkaart. Het woord is een samentrekking met het Duitse woord Ansicht(post)karte.

De ontwikkeling van de ansichtkaart begint in de loop van de jaren tachtig van de 19e eeuw, toen de postwet in zowel Oostenrijk als Duitsland zo werd aangepast dat de monopolie op het uitgeven van postkaarten kwam te vervallen. In de loop van de jaren negentig van de 19e eeuw begon de prentbriefkaart vooral in Duitsland aan een grote opmars, omdat ze veel werd verzameld

Bij de oorspronkelijke ansichtkaarten was de hele achterkant gereserveerd voor de adressering. Men noemt deze kaarten voorlopers. Tot 1905 mocht in Nederland de achterkant van een prentbriefkaart alleen gebruikt worden om naam, adres en woonplaats op te schrijven. Het verzonden bericht bestond dus uit weinig meer dan de afbeelding, want het was niet toegestaan om iets op de voorkant te schrijven. Dit had te maken met de lage frankeerwaarde. Het verzenden van kaarten met een bericht was veel duurder. Toch zie je op veel kaarten van 1905 dat er op de voorkant ook tekst geschreven is. Soms is alles beschreven waar geen prent stond afgebeeld.

Kort hierna begonnen andere landen met het introduceren van een gedeelde achterkant. Bij deze kaarten is de achterzijde in tweeën gedeeld: de rechterhelft  is bestemd voor het adres, dat op voorgedrukte lijntjes kan worden geschreven en links is ruimte voor een bericht. Zo kon de zegetocht van de ansichtkaart als communicatiemiddel beginnen. De voorzijde werd nu exclusief bestemd voor het beeld.

Wat zijn fotokaarten?

Fotokaarten zijn kaarten met op de voorzijde een foto en op de achterzijde een kaart, zodat deze ook verstuurd kan worden.

Het kwam vroeger nogal eens voor dat een dorps- of stadsfotograaf een foto maakte en die af liet drukken als fotokaart. Meestal zijn daar kleine oplagen van gemaakt, zodat ze vrij zeldzaam kunnen zijn. Dat is trouwens ook mogelijk met ansichtkaarten van kleine dorpen.

Wat zoekt Pieter’s Antiek?

Pieter’s Antiek  is vooral op zoek naar ansichtkaarten en fotokaarten vanaf ongeveer 1890 tot 1970. Van plaatsen en steden, en bijzondere fantasiekaarten zoals uitvouwkaarten. Bent u in het bezit van mooie, authentieke fotokaarten of kabinet foto’s van klederdrachten zoals afgebeeld op de foto en wilt u deze verkopen aan Pieter’s Antiek? Neem contact met ons op.

Αλλά αυτό είναι όπως οποιοδήποτε χάπι που χρησιμεύει για να πάρει στύσεις ή έχουν λιγότερες διακοπές ύπνου τη νύχτα για να πάνε Πως θα βρείτε γενόσημο Cialis 20mg στην Ελλάδα στο μπάνιο. Παρουσιάζει μια παρατεταμένη επίδραση στο σώμα κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα φάρμακα για άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, ανάλογα με το τι εμπόδιο είναι να πάρει το φάρμακο στην πρώτη θέση.